dimarts, 25 de juny del 2013

CURS  2012- 2013.- ACTA DE LA REUNIÓ EXTRAORDINÀRIA  DEL CONSELL PASTORAL DEL 18-06-2013

Assistents: Provincial: P. Jaume Pallaroles, Rector P. Josep M Balcells , President: Sr. Jordi Viura, P. Josep M Beltran, el P. Antoni Marcet, el P. Ramon Novell, la Sra. Pilar Vilagrassa, la Sra. Montserrat Bigas, Sr. Artur González i la Sra. M Rosa Cases, secretària del Consell.
No hi ha ordre del dia, ja que la reunió està convocada a instàncies del Pare Provincial.
El rector, P. Balcells ens proposa resar plegats l’oració del Parenostre.
Tot seguit li dóna la paraula al P. Jaume Palleroles.
Aquest ens comunica que pel proper curs hi haurà canvi de rectors a les parròquies del Carme i  Sant Josep de Calassanç.
Pel que afecta a la nostra comunitat escolàpia, els canvis són els següents:
El P. Josep M. Balcells, fins ara Rector de la nostra Parròquia, està destinat a la comunitat escolàpia de Sabadell.
El P. Josep M. Rierola, fins ara Superior de la comunitat de Sant Antoni i Rector de la parròquia del Carme, ha estat nomenat Superior de la comunitat escolàpia i Rector de la nostra parròquia de sant Josep de Calassanç.
El P. Antoni Marcet, Superior de la comunitat, ha estat nomenat Superior de la comunitat del Carme.
El P. Ramon Novell, fins ara membre de la nostra comunitat, ha estat nomenat Rector de la parròquia del Carme.
El P. Bonaventura Pedemonte, de la comunitat escolàpia de Dakar (Senegal), vindrà a formar part de la nostra comunitat escolàpia.
També estarà integrat a la nostra comunitat escopàpia el P. Genís Samper.
El P. Pallaroles diu que ho ha consultat al sr. Arquebisbe de Barcelona i aquest li ha donat el seu vist-i-plau.
El sr. Jordi Viure manifesta que ha gaudit molt aquests anys com a President del Consell Pastoral i posa el seu càrrec a disposició de la comunitat, perquè considera que el nou rector: P. Josep M Rierola, ha de renovar les persones que cregui convenients per a formar el nou Consell Parroquial.
El P. Ramon Novell valora positivament les moltes activitats que hi ha a la parròquia, i, es lamenta que en la litúrgia, hi ha una participació mínima.
El P. Palleroles comenta les poques vocacions religioses que hi ha actualment a les diferents comunitats religioses, i per tant, els laics que participen activament a les comunitats, són molt valorats i necessaris.
En general comentem que, els joves dels diferents grups que funciones a la comunitat, no s’impliquen, o ho fan mínimament, en la vida parroquial.
El P. Josep M Balcells s’acomiada dels membres del Consell Pastoral, ja que dijous dia 20  l’operaran de pròtesi de genoll, i un cop estigui totalment recuperat, s’incorporarà a la comunitat escolàpia de Sabadell. Abans però, ens promet que farem una trobada de comiat.
Li desitgem els nostres millors desitjos per l’èxit de l’operació quirúrgica, i li donem les gràcies per la seva tasca durant els vuit anys que ha estat a la parròquia de Sant Josep de Calassanç.
Els laics ens lamentem que, les diferents tasques que han realitzat els escolapis que ara se’n van a una altra comunitat, s’hauran de tornar a començar amb els religiosos nous que en faran el relleu i, que això tampoc ajuda gaire a la comunitat parroquial.
El sr. Artur Gonzàlez manifesta que seria bo que, les decisions que es prenen des de la cúria, es consultessin també als laics, a fi de que poguessin dir alguna cosa al respecte, i ara mateix ens donen les coses fetes i resoltes, segons els criteris, únicament, dels religiosos escolapis.
El P. Provincial hi afegeix que, la seva sorpresa va ser que el sr. Cardenal, no li va preguntar res al respecte de les opinions dels Consells Pastorals de les comunitats afectades pels canvis.
Els membres del Consell Pastoral donem les gràcies als escolapis que se’n van, pels anys de dedicació a la comunitat parroquial. I als que es queden que passen un bon estiu i ens anirem veient, com sempre.
Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a les 10h del vespre. El proper Consell Pastoral serà el mes de setembre.

Barcelona, 18 de juny de 2013



Rector:                                  President del Consell:             Secretària:       
P. Josep M Balcells           Sr. Jordi Viura                             Sra. M Rosa Cases

·                                  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada