dimarts, 25 de juny del 2013

CURS 2012- 2013.- ACTA DEL CONSELL PASTORAL DEL 04-06-2013

Assistents: Rector P. Josep M Balcells , President: Sr. Jordi Viura, P. Josep M Beltran, el P. Antoni Marcet, el P. Ramon Novell, la Sra. Pilar Vilagrassa, la Sra. Montserrat Bigas que actua de secretària. Es disculpen el Sr. Artur González i la Sra. M Rosa Cases, secretària del Consell.
Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert.
1. Pregària.- El P. Balcells fa una lectura.
2.-Festa parroquial de Pasqua.- Es valora molt positivament la celebració de la Festa parroquial de Pasqua tant pel que fa a assistència (concert i celebració) com pel contingut i posada en escena de la celebració. L’ambient era festiu i es deixava veure fins i tot en la vestimenta dels assistents (endiumenjats).
3.- Primeres Comunions.- Les primeres comunions agrupades en 2 Eucaristies (10 i 16 infants) es van desenvolupar prou bé, sobretot la de les 11:30, però, en genera, bona participació i respecte per la cerimònia.
4.-Balanç dels diferents grups.- La Pastoral de la salut ha celebrat el final de curs amb una xerrada de Mn. Xavier Morató sobre el tema VIDA CREIXENT.
Càritas diu que han tingut un bon resultat en la recollida als súpers (aproximadament 1000kg). Busquen més voluntaris i han escampat cartells per les botigues del barri. No fan festa de final de curs i es reserven per fer un inici de curs 2013-2014 el 17 de setembre amb una xerrada de Mn. Bacardí. Fan constar que, en el grup de voluntaris, s’ha incorporat una monja.
El grup de catecumenat ha complert 3 anys i seguiran.
El responsable de la Catequesis, pare Antoni, vol agrair a totes les catequistes la tasca realitzada.
El grup bíblic segueix després de 6 anys.
Alguns grups de matrimonis segueixen malgrat estar molt minvats per malalties defuncions.
5.-Propostes de cara a l’Any del Credo.- De moment no hi ha propostes.
6.- La festa de “primavera” del jovent.- Per celebrar la festa de primavera del jovent, sembla que al final es reuniran tots els grups amb jornada esportiva (la que no es va fer pel Fòrum) i també faran una descoberta del barri, guiats pel Jordi Morell que participa al Taller d’Història, de l’Espai Antoni Miró Peris.
7.- I si miréssim de difondre un bon llibre de cara a l’estiu?.- El P. Balcells proposa de llegir un llibre de Rovira Belloso per comentar-lo després de l’estiu.
8.-Si féssim la proposta de fer algun grup amb els pares dels nens de primera comunió?.- Sembla poc probable poder aconseguir un grup amb pares de nens de primera comunió.
9.-Altres.- Es parla de començar a buscar un bon tema per la Festa de Pasqua de l’any vinent. Algun fet que tingui “ganxo”. Els 25 anys del P. Bertran és evident que el van tenir.
Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a les 10’45h del vespre.
El proper Consell Pastoral serà el mes de setembre.
Barcelona, 4 de juny de 2013
Rector: President del Consell: Secretària suplent:
P. Josep M Balcells Sr. Jordi Viura Sra. Montserrat Bigas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada