dilluns, 23 de gener del 2012

REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE CASAL: GENER 2012

11 de gener de 2012 a les 21:00h

Assistents: Josep Maria Balcells (JB), Antònia Fernàndez (AF), Javier Santamaría (JS), Ona Camps (OC), Núria Capdevila (NC), Albert Elduque (AE)

1. Pregària.

2. Acta.

3. President i secretari.

JB informa que trucarà a Eusebi Gonzàlez per a proposar-li la presidència del Casal.
AE es reincorpora com a secretari de la Comissió de Casal i agraeix el canvi de dia de les reunions.

4. Valoració de la sortida de Nadal.

NC i OC informen que a l’Agrupament van quedar molt contents: va participar gent de totes les edats i tothom va poder pujar al cim. Va haver-hi millor resposta del que s’esperaven. L’únic inconvenient va ser que la baixada fou lenta i en conseqüència no es va esperar tothom per dinar.
JB ho valora molt positivament i creu que se’n haurien de fer més al llarg de l’any, potser per a l’Aplec Pasqual. Demana que tornin a enviar les fotografies a la M. Rosa Cases.
AE comenta que potser els dos camins per a pujar al cim eren massa forts, que potser n’hi hauria d’haver hagut un de més suau. Però la valoració des del Jove Calassanç Teatre també és molt bona i lamenta que no s’hi apuntés més gent.

5. Preparació de la segona trobada parroquial.

Serà el proper 9 de març i estarà organitzada per l’Agrupament. NC i OC diuen que la idea que havien presentat, sobre una ONG que fa un casal d’estiu a Guinea Equatorial, no acaba de convèncer. Plantegen que potser estaria bé fer alguna cosa al voltant de la banca ètica, però com que en principi el Jove Calassanç Teatre va dir que en parlaria en la tercera trobada, en principi s’opta per parlar de la realitat social del barri (bandes, delinqüència...), tot i que estan oberts a propostes.

6, Fòrum contra la fam: preparacions i fixar el calendari.

Serà del 24 al 26 de febrer i l’organització corre a càrrec del Jove Calassanç Teatre. AE es compromet a fer arribar aviat la planificació.
JB proposa per al dissabte a la tarda +Kbé, una obra teatral on actua la Marta Mateu. Es discuteix aquesta proposta i es contrasta amb les altres activitats del dissabte (Petit Fòrum i Conferència). Es comenta que és una activitat que pot atreure pares però que no serà interessant per als grups grans de l’Esplai i l’Agrupament. Algunes idees:
- Els grups joves d’Esplai i Agrupament poden anar a l’obra mentre els grups grans assisteixen a la conferència.
- Potser es pot parlar amb els actors (o amb gent del Jove Calassanç Teatre) per a fer un taller preparatori abans de l’obra que motivi tots els grups joves.
- Cal no perdre de vista que en el Petit Fòrum s’han de treballar continguts socials.
Es demana que els programes del Fòrum siguin més grans (DIN A-4 plegat en tres) i que cal tenir-lo de forma immediata.
Es comenta la situació de les cartes enviades i s’especula que probablement no responguin.

7. Connectats al barri.

AE comenta que el passat 14 de desembre la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa es va reunir al Casal i que el pica-pica va a càrrec d’Esplai, Agrupament i Teatre (fins ara només ho pagava el Teatre). Informa que si algun grup més s’hi vol sumar ho pot fer i que en breu comunicarà a Esplai i Agrupament la quantitat a pagar.

8. Loteria.

JB informa que es van col·locar 181 talonaris, que multiplicats per 50 butlletes/talonari i per 0,60 € de donació donen un total de 5430 € d’ingressos per a la parròquia. Altres anys s’havia guanyat una mica més.
Com que aquest any la loteria ha tocat, es pot cobrar a qualsevol oficina de Catalunya Caixa.
AE creu que cal trobar un relleu per a en Joan Solà. AF considera que aniria bé un any de trànsit en què algú col·laborés amb el Joan abans de fer un traspàs complet.

9. Informacions dels diferents grups.

Coral: JS informa que a les Festes del Congrés van estar convidats a un concert d’havaneres i sardanes amb 3 corals més. Van assistir més de 1000 persones (i van pagar entrada) i es va fer un DVD. El 28 de gener cantaran a Vilafranca del Penedès amb una altra coral i potser surt un concert a Olesa. JS diu que havien pensat en fer també alguna trobada al Casal, però no ho veu clar perquè la trobada a Barcelona ja es va fer al Congrés.

Grup de gent gran: AF informa que el 28 de gener faran una trobada festiva a la Sala Montserrat. Afegeix que el dia anterior a la reunió (10 de gener) va anar a la Bonanova a veure una sessió de musicoteràpia, però que és massa complicat aplicar-ho al Casal.

Agrupament: NC i OC informen que per les vacances de Nadal van anar de campaments i no va haver-hi cap incident greu. Afegeixen que l’Agrupament va participar a les barraques del Clot, però que la pluja va espatllar-ho i va provocar pèrdues.

Teatre: AE informa que van quedar contents d’Els Pastorets. OC diu que van estar molt bé, però AF matisa que van ser pobres de presentació i que hi havia massa bromes. JS diu que el maquillatge estava bé, però assenyala que costava d’entendre alguns actors. JB insisteix que cal informar d’Els Pastorets a Catalunya Cristiana, fer-ne més difusió. Al marge d’això, AE informa que el proper 29 de gener a les 18:00 presenten La Mandràgora, de Maquiavel.

10. Precs i preguntes.

JB informa que l’últim dimarts a la nit es van quedar portes obertes: la del carrer i la de l’ascensor. Demana tenir cura.
NC diu que el 3 de març es farà al Casal la recollida de menjar de Minyons, i que altres agrupaments de la zona ho guardaran als seus locals. Informa que potser s’ha de fer ús de la sala polivalent del casalet.

--------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada