dilluns, 9 de gener del 2012

ACTA DE LA REUN IÓ DEL CONSELL PASTORAL DE 13-12-2011


Assistents: Rector: P. Josep M Balcells, Sr. Jordi Viure, P. Josep M Beltran, P. Antoni Marcet, Sra. Pilar Vilagrassa, Sra. Montserrat Bigas, Sra. M Rosa Cases que actua com a secretària del Consell.

Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert amb els següents punts:

1. Pregària.- Resem tots plegats el Parenostre.
2. Acta reunió anterior. Es fan esmenes als punts 6 i 7 de l’Acta del Consell Pastoral del 8-11-2011, que queden redactats així: “La celebració comunitària del perdó será el dilluns dia 19 de desembre, a l’església parroquial, a les 6 de la tarda en castellà i a les 8 en català.”. En quan al punt 7 és: “Catalunya Caixa”.
3. Sagristia de l’església: pintar, teulada, catires, altres coses del corredor. Ha quedat molt endreçat l’espai de darrera l’altar de l’església. Es demanarà a l’escola que pinten aquest espai. Les bombones de butà i les estufes s’han de tornar. Les cadires plegables de fusta que están en molt bones condicions, es portaran a la capella del casal i se substituirán per les de roba marró. Les estanteries es redistribuirán per espais del casal. Les “andròmines” que encara hi ha, també s’han de llençar. Igualment s’han de repassar algunes portes que no tanquen bé. La “caixa de cabdals” potser es traslladarà al pis de la comunitat escolàpia de Sant Quintí, per tal de guarda-hi els diners de la lotería, el Fòrum, etc.
4. Comentaris a les últimes activitats. Sortida dle Nadal, reunió parroquial, pessebre, recés, última reunió de la Comisisó del Casal. La sortida del Pesebre (Nadal) va anar molt bé, hi van assistir una bona colla de nens i també de pares, la majoria eren famílies del Grup Pallaroles els nens dels quals van a l’Agrupament Escolta Rudyard Kipling. El P. Balcells proposa si es podría fer alguna altra sortida durant el curs. La “I Reunió Parroquial” va ser interessant sobretot per l’exposició que es va fer del tema laboral que pertoca a l’hospital de la “Creu Roja” i les famílies que hi treballen. Hi va asistir força gent, però sobretot eren treballadors afectats. De la parroquia més o menys els de sempre. El Pessebre que s’ha exposat al casal, per part del Taller d’Art és molt bonic i encertat per la seva senzillesa i fet amb materials domèstics… Enhorabona, com sempre, als seus realitzadors, els membres del Taller d’Art. Es comenta també la possibilitat de posar un petit “pessebre” a l’atri de l’església. El recés del passat diumenge 10 de desembre va ser molt pobra en quant a l’assistència de gent. La Festa Major de Sant Josep de Calassanç va anar prou bé i hi havia força participación. La Pilar Vilagrassa es lamenta de que van faltar els gegants de la parròquia perquè no ho tenien programat i no els va ser posible assistir-hi. Es pren nota de que s’ha de posar aquesta activitat en la programació gegantera per reservar la data. L’organista que toca a la missa de 2/4 de 12 ho fa molt bé i és molt complidor, se li donaran 150€ per la seva col·laboració. En quant a l’última reunió de la Comissió de Casal, l’Eusebi Gonzàlez s’ha ofert a fer de coordinador de la Comissió. A partir de l’any vinent les reunions de la Comissió serán els primers dimecres de cada mes, d’aquesta manera hi podrá assistir l’Albert Elduque que, per motius laborals, no ho pot fer els dijous.
5. Paraula i vida 2012. Promoció última. Missa a la Sgda. Família. S’han venunt bastants llibrets, encara es podría fer una mica més de difussió. El diumenge 18 de desembre hi ha missa a les 5 de la tarda a la Sagrada Família. Anirà el P. Anton a recollir les 10 entrades que tenim reservades.
6. Els objectius del bisbat: l’evangelització. El P.Balcells ens reparteix el llibret: “Feu tot el que Jesús us digui”.
7. Loteria: últims recomptes, ajuda pel dia 17. Es demana ajuda per poder vendre participacions de lotería als assistents del festival que tindrà lloc al teatre del casal, el dissabte 17 de desembre.
8. Càritas. Les últimes activitats. El Sr. Jordi Viura explica que, avui dimarts 13 de desembre, han anat la sra. Montserrat Anfrons i ell a la Caixa de Pensions a entregar la documentació per tal de demanar una subvenció. Hi ha una partida d’aliments donats pels veïns d’una escala del barri que s’aniran a recollir divendres vinent, coincidint amb la recollida d’aliments que es farà, per voluntaris de la parroquia, als establiments “Condis”, del c/ Còrsega i “Bon Àrea” del passeig Maragall. El proper mes de gener es preveu que ens portaran una partida de productes de neteja. Per altra bana, explica el sr. Viura, que sembla que, de moment, s’ha restablert l’ordre a l’entrada del casal i al carrer els dimecres que es fa la repartida d’aliments. El tema del programa “Ens acompanyem”, de momento el començarem a fer a nivel de la nostra parroquia, hi ha 8 voluntaries i la sra. Dolors Menescal ho coordinarà.
9. Preparant el Fòrum contra la fam. Exposició 40 anys de bisbe, Casaldàliga. S’estan preparant les activitats del 36è Fòrum Contra la Fam. Es demanarà l’exposició que hi ha sobre el bisbe Casaldàliga amb motiu dels seus 40 anys de bisbe.
10. Promoció Grup nou de teatre per a la família. La Marta Mateu és una dels tres intèrprets del grup de teatre infantil musical per a la familia que es diu “Grup +kbé” i que actuaran al teatre del casal, el proper diumenge 18, al matí. També intervé com a guionista la Montserrat Torà.
11. Altres grups de la parròquia: catequesis, malalts. El P. Antoni Marcet comenta que han fet divulgació entre els nens i nenes de la catequesi de la representació a la parroquia de “Els Pastorets” i ha convocat a les famílies a la representació que es farà el dia 26 de desembre. Referent al grup de visitadors del malalts, sembla que va prou bé.
12. Repàs del calendari dels mesos de desembre i de gener. Es demana fer un calendari conjunt de le les activitats de tots els grups parroquials. La M Rosa Cases en pren nota per fer-ho tan aviat com tingui les dates.
13. Precs i preguntes. Es demana novament, per part dels assistents, tenir accés a saber la situación económica de la parroquia. El P. Balcells diu que ho farà. La Pilar Vilagrassa demana si es poden agafar “garrages d’aigua” de les que hi ha amagatzemades al despatx de consergeria, a canvi de portar aliments pel rebost de Càritas. Li diuen que ho parli amb la Cesca, la responsable del tema dels aliments.

Sense més temes a tractar, s’acava la reunió a les 23 hores de dimarts 13 de desembre de 2011.

La propera reunió será el dimarts 10 de gener de 2012.

Rector Pres. Consell Parroquial Secretària
P. Josep M Balcells Sr. Jordi Viura Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada