dilluns, 30 de gener del 2012

2012-01-10 ACTA DEL CONSELL PASTORAL

Assistents: Rector: P. Josep M Balcells, Sr. Jordi Viura, P. Josep M Beltran, P. Antoni Marcet, Sra. Pilar Vilagrassa, Sra. Montserrat Bigas, Sra. M Rosa Cases que actua com a secretària del Consell.

Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert amb els següents punts:

1. Pregària: Resem el Parenostre.

2. Acta. Precisions: S’aprova l’Acta del Consell Pastoral del 13-12-2011.

3. VI Setmana Bíblica: Es farà a la parròquia de Sant Ignasi de Loiola (Provença 544), de dilluns a dijous, amb el programa següent.

Dilluns 16-01-2012: A càrrec de la Parròquia de St. Josep de Calassanç. Introducció: Marc i la seva comunitat. L’Home Jesús és l’alliberador i el Fill de Déu. És l’alliberador, però “d’una altra manera”. Jesús allibera/ceguesa dels fariseus (I-II)

Dimarts 17, a càrrec de la Parr. de St. Ignasi de Loiola. Primera jornada de Jesús: Crida als deixebles. Primera confrontació amb els poders religiosos. Jesús allibera/ceguesa del poble (I-II). “Els de fora” no entenen. El regne es va acostant. Tres miracles.

Dimecres 18, a càrrec de Parròquia St. Martí del Clot. Jesús allibera-ceguesa dels deixebles (I-II). Els deixebles tampoc no comprenen. Jesús instrueix els deixebles.

Dijous 19, a càrrec Parròquia St. Joan Bosco. CONCLUSIÓ: Tu ets el Crist! Sim de la 1a part: “Tu ets el Crist”. Resum de la primera part: Subversió de l’ordre vell: El Crist! Presentació de la segona part.

Divendres 20, Pregària Ecumènica.

Diumenge 22. Cinefòrum amb la pel·lícula: “DE DIOSES I DE HOMBRES” (de (Xavier Beauvotis). Es farà a l’església de San Pere Claver. Acabarem amb un berenar de germanor.

4. Pregària Ecumènica: Divendres 20 Pregària Ecumènica per la Unitat dels Cristians. Lloc: parròquia Església Evangèlica de Betlem, c/ Nació. Participen: Arxiprestat de Sant Martí, Comunitat Evangèlica de Betlem i l’Església Ortodoxa de L’Esperit Sant.

5. Preparant el 36è Fòrum contra la Fam: Demà, a la reunió de Comissió de Casal, s’acabarà de comentar i concretar el programa. La M Rosa Cases proposa es programe la representació de “ELS TRES SAVIS”, una obra musical infantil molt apropiada pels nens i nenes dels primers grups de esplai, els escoltes, la catequesi i els components infantils del taller de teatre. El P. Balcells indica que ho dirà a la reunió de la Com. de Casal que tindrà lloc demà 11 de gener.

6. Conferència del P. Ramón M Nogués: sobre el seu darrer llibre: Dissabte 11 de febrer, a les 5 de la tarda, al Casal: El P. Josep M Balcells ens informa d’aquesta conferència perquè se’n faci divulgació als grups parroquials. Està oberta a tota la comunitat parroquial.

7. Càritas: incidències: En Jordi Viura comenta que ja està disponible l’espai de l’antiga biblioteca, per a posar-hi material de Càritas. Aquesta setmana entrarà una partida important d’aliments. També ens informa que han canviat d’agència de transports per fer la recollida de El Banc dels Aliments. Ens ho fan més econòmic i no caldrà que en Jordi Gavaldà es desplaci a la Zona Franca, es trobarà amb els transportistes al casal. L’Ajuntament del barri ens ha fet una donació de 1.100€, corresponents a un excedent de diners que no es van gastar per la Festa Major.

8. Catequesi: Van tenir la reunió de Nadal i va anar molt bé. Al despatx parroquial hi ha hagut el següent moviment el 2011: s’han fet 28 batejos, la preparació de 10 parelles per casar-se, 25 Primeres Comunions i cap confirmació.

9. Loteria: S’agraeix unànimament la gran feina que ha fet, un any més, en Joan Solà distribuint talonaris i recollint-los, entre la gent i les botigues del barri. S’han recaptat 5.430€ de benefici net per a la parròquia amb el percentatge de la venda dels talonaris. Ha tocat un premi de 12€ per butlleta, ja que les dos últimes xifres de la parròquia el 04, ha coincidit amb les del Segon Premi. A aquest guany s’hi sumarà el valor d’algunes butlletes que la gent no cobrarà. El termini del cobrament és el 22 de març. En Jordi Viura comenta de quina manera se li pot agrair a en Joan la gran tasca que fa en el tema de la “colocació” de la nostra loteria al barri. Ja fa anys que en Joan demana substitut/a en aquesta feina... però no surten voluntaris... És el que té fer-ho tan bé.

10. Aspectes econòmics: El P. Quim no ha pogut fer el resum de l’economia corresponent a l’any 2011. Quan estigui acabat, ens ho presentarà.

11. Ens acompanyem: El Jordi Viura proposa fer uns fulletons informant d’aquesta campanya i repartir-los als establiments que ens venen loteria, per tal que puguin arribar amb més facilitat a la gent que ho necessita. Se li diu que ho faci i ja es repartirà als llocs que calgui.

12. L’estat en que queda l’església després d’activitats que no són la Missa: La Montserrat Bigas explica que l’església pateix de falta de cura dels diferents grups que la utilitzen, per tal de no destorbar la feina d’uns i d’altres.

13. Precs i preguntes: La Pilar Vilagrassa proposa fer un escrit al Full Parroquial agraint a les persones que participen en la vida de la comunitat i en les tasques diverses que es fan al llarg del curs: càritas, loteria, catequesi, cants, lectures, etc.

Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a les 22h i 15’ del dimarts 10 de gener de dos mil dotze.

La propera reunió serà dimarts 7 de febrer, a les 21h, com sempre.


Rector: President del Consell: Secretària:
P. Josep M Balcells Sr. Jordi Viura Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada