diumenge, 7 d’octubre del 2012

CURS  2012- 2013.- ACTA DEL CONSELL PASTORAL DEL 2-10-2012

Assistents: Rector: P. Josep M Balcells, Sr. Jordi Viura, P. Antoni Marcet, P. Josep M Beltran, Sra. Pilar Vilagrassa, Sra. Montserrat Bigas i Sra. M Rosa Cases que actua com a secretària del Consell, es disculpa el sr. Artur Gonzalez.
Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert amb els següents punts: 
1.    Pregària: El P. Josep M Balcells llegeix un poema d’en Joaquim Ruyra del llibre: “La Fe retaule poètic del segle XX”
2.    Informacions:
·      Parquing Catalunya S.A.
·      Germanes Melé.
·      Escoles Grimm
·      Determinacions legals. 
Es repassen aquests temes que ja varen estar tractats al Consell Parroquial del 13 del passat mes de setembre.
En referència al tema de les “Escoles Grimm”, estan envaint l’espai de la terrassa i, veritablement perjudica molt les activitats dels grups d’esplai i escoltes de la parròquia que hi fan activitats els dissabtes a la tarda.
El tema de la legalitat de les diferents activitats que tenen lloc a la Sala Calassanç, s’ha de veure que funcioni correctament en quant a IVA, etc. Pensem que s’hauria de consultar a algun advocat o persona entesa en la matèria, perquè ens aconselli  quina podria ser la solució adequada.
3.    Punts forts de la vida parroquial: 
El P. Balcells ens comunica que l’edició del llibret “Paraula i Vida” del proper any té la lletra més gran.
El proper dissabte 27 d’octubre es farà la Peregrinació Arxiprestal a Montserrat organitzada per la parròquia de Sant Martí. Ens podem inscriure al Casal, fins el dia 22 d’aquest mes. Acordem fer-ne difusió a la xarxa parroquial i també als diferents grups parroquials.
·         37è Fòrum Contra la Fam es programa pel cap de setmana 22, 23 i 24 de febrer. Es comentarà a la propera reunió de la Comissió de Casal de dijous vinent  i s’acabarà de concretar.
·         Sortida conjunta de cau esplai i teatre: per Nadal i per Primavera es farà, i es concretarà la data amb els responsables també en la reunió de dijous vinent.
·         En allò que fa referència a  la Catequesi parroquial, hi ha matriculats: a 1r curs 11 nens/es i una mare d’aquests nens que dóna classes de religió a un centre escolar, s’ha ofert per a fer la catequesi. El grup de 2n curs el faran les catequistes de la parròquia: Anna M Arasa i Marisol. El P. Anton ens entrega el calendari de les activitats que faran aquest proper curs.
·         La Celebració Pasqual de la Parròquia podria fer-se després del Diumenge de Pasqua, amb una missa solemne dissabte i a continuació un “pica-pica”.
4.    Xerrades del P. Ramon M Nogués destinades preferentment al jovent . Es decideix, per tal de no inflar gaire l’agenda, fer-les coincidir amb les tres reunions parroquials extraordinàries.
5.    Any de la FE i sínode sobre la nova evangelització. La Pilar Vilagrassa informa que el grup de Catecumenat continua per tercer any consecutiu i estan tractant els temes propis d’aquest curs que serà l’Any de la FE i sínode sobre la nova evangelització.
6.    Proposta de cinefòrum mensual al dissabte tarda preferentment per adults. Es proposarà al grup de les àvies pels dissabtes a la tarda. Estarà obert a tots els grups.
7.    Proposta de clubs de lectura per a distintes edats: monitors, adults. Sembla que és difícil que hi hagi gent interessada.
8.    Ajuda’ns per a poder ajudar: més creativitat a més necessitats. En Jordi Viura informa que la recollida d’aliments del passat divendres 28 de setembre que es va fer a tres supermercats del barri, va anar força bé i es va detectar que els compradors ja ens van recordar de les altres captes fetes . Aquesta vegada es va fer també recollida al Caprabo del c/ Sant A. M. Claret i ens va semblar una mica incòmode perquè té una porta per entrar i una altra diferent  que és la sortida. Es mirarà de parlar amb un altre establiment el “Bon Preu” del mateix carrer, xamfrà amb el carrer Independència. També mirarem si a la “Bon Àrea” es podrà fer recapta també el dissabte al matí, ja que l’encarregada diu que hi ha molt bona venda. Tot depèn  també dels voluntaris que tinguem disposats a col·laborar, ja que, com tot, s’ha de demanar la disponibilitat i la bona voluntat de les persones que fan aquest servei
També informa en Jordi Viura que els voluntaris per acompanyar a les persones grans, estan fent el servei a les persones que ho han sol·licitat.
9.    Loteria: cerquem qui es pugui encarregar de portar-ho endavant. És urgent i necessari trobar alguna persona, o persones, que se’n vulguin fer càrrec de l’organització.
10. Estalvis com a pràctica i com a conviccions. Tothom hem de vigilar molt en el tema dels llums, ja que els grups que passen pel casal, de vegades, es deixen llums oberts.
11. Proposta de tema anual a partir del calendari llatinoamericà. “Bon viure – Bon conviure. És el d’aquest any 2012. Es tractarà aquest tema el curs 2012/2013.
12. Millores possibles. Els cançoners de l’església s’haurien de canviar i mirar també de renovar cançons. També caldria pintar la sagristia ja que les humitats que hi ha són molt grans. També fa molta pena l’estat de pintura del racó esquerre de l’altar de l’església.
La Montserrat Bigas vol fer constar que a la missa del dissabte del mes de juny que va coincidir amb el final de curs de l’escola de Les Escolàpies, va anar molt bé el fet de celebrar la missa vespertina a la capella de l’escola, i tan les monges com el director de l’escola, van agrair molt la nostra col·laboració.
13. Propostes possibilistes. A la missa dels diumenges al vespre hi va molt poca gent, es comenta la possibilitat de continuar fent-la o no, també seria un estalvi per la parròquia, ja que obrir la calefacció o la refrigeració segons el temps, és una despesa important. Es mirarà quina és l’assistència habitual.

14. Festa de Sant Josep de Calassanç.- Serà dissabte 24 de novembre, a la missa de 8 del vespre, es demanarà a la Coral “L’Arpa” la seva participació, i també als gegants de la parròquia.
Sense més temes a tractar, acabem la reunió a les 10’45h de dimarts 2 d’octubre de dos mil dotze.

La propera reunió serà dimarts 6 de novembre.


Rector:                            President del Consell:                   Secretària:           
P. Josep M Balcells      Sr. Jordi Viura                                 Sra. M Rosa Cases

                                                              Barcelona, 2 d’octubre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada