dimecres, 19 de setembre del 2012


ACTA DEL CONSELL PARROQUIAL (Consell Pastoral i Comissió de Casal):
CURS  2012- 2013


Assistents: Rector: P. Josep M Balcells, President del Consell: Sr. Jordi Viura, P. Antoni Marcet, P. Josep M Beltran, Sra. Montserrat Bigas, sr. Artur González, Sr. Ferran Salas: representant del Taller d’Art, Sr. Javier Santamaria: representant de la “Cortal L’Arpa”, Sr. Albert Elduque: pel “Jove Calassanç Teatre”, Alicia Arenas i Otger Guerra: representants de l’”Esplai Sant Josep de Calassanç”, Natàlia Sala i Isaac Martin: representants del “Grup Escolta Rudyard Kypling” i Sra. M Rosa Cases que actua com a secretària del Consell. Excusen la seva assistència: Sra. Pilar Vilagrassa, Sra. Antònia Fernández i Sra. M Lluïsa Rocañín.
Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert amb els següents punts:
1.    Pregària d’inici de curs: El P. Josep M Balcells ens dóna un text del P. Martili, traspassat recentment.
2.    Informacions:
·         APARCAMENTS CATALUNYA, S.A.- Hi ha una situació nova a la Societat esmentada. És una entitat que té més de 35 anys d’antiguitat, instal·lada als dos soterranis del casal propietat del Bisbat de Barcelona. El lloguer que es paga a la parròquia serveix per a eixugar part de les despeses que té l’entitat parroquial. Aquest curs s’ha acabat el contracte i, consultats els socis de l’entitat en l’Assemblea General del passat mes de juny, i, tenint en compte la situació de crisi de l’entitat, s’ha fet una reestructuració: acomiadament dels dos treballadors que hi havia, instal·lació elèctrica nova i s’ha eliminat el servei de pàrquing, de tal manera que hi ha només servei d’aparcament. El Bisbat passarà directament a la Parròquia l’import del lloguer dels locals.
·  FUNDACIÓ GERMANES MELÉ.- El P. Balcells explica als assistents que desconeixen l’existència d’aquesta entitat parroquial, la seva missió. Continua el sentit de la Fundació i funciona adequadament. El lloguer dels baixos de la finca fet a una empresa fotogràfica, és molt baix ja que es va fer fa molts anys.
·  ESCOLES GRIMM.- No hi ha cap dificultat amb aquests llogaters, que també serveixen aquests ingressos pel funcionament i despeses del casal, però sembla que van “envaint” massa espai, últimament de la terrassa en volen compartimentar una altra part, amb això es pot afectar les activitats de l’Esplai i dels Escoltes dissabtes a la tarda. Se’ls informa perquè ho tinguin en compte i, si tenen problemes d’espai,  ho comunicarem a la direcció de l’escola.
· DETERMINACIONS LEGALS.- S’ha de vigilar amb la qüestió dels lloguers dels locals del casal per les activitats diverses que s’hi fan, ja que s’ha de pagar i liquidar  l’IVA.


3.    Punts forts de la vida parrroquial: 
·  37è Fòrum Contra la Fam: s’ha de concretar la data amb els grups parroquials i  s’aconsella fer-lo el mes de març, per facilitar l’assistència de la gent perquè ja no fa tan de fred.
·  Sortida conjunta de cau, esplai i JCT teatre: per Nadal i per Primavera. Com sigui que el curs passat van anar bé aquestes sortides conjuntes, es tractaria de potenciar-les aquest any, amb la màxima participació dels pares i familiars dels nens i joves que integren aquests grups.
·  Les tres reunions parroquials extraordinàries. Potser aquest curs les podrien preparar els grups d’adults, el mes vinent s’hauran de donar ja les dates de celebració, així com qui se’n farà càrrec de l’organització de cadascuna.
4.    Xerrades del P Ramon M Nogués destinades preferentment al jovent. La M Rosa Cases proposa que s’aprofitin i potenciïn aquestes xerrades perquè siguin les “tres reunions parroquials extraordinàries”, per tal de facilitar la màxima assistència de gent,  ja que, en definitiva,  el públic  assistent serà el mateix i no podem carregar tant a les persones de “bona fe” que sempre solen ser les que hi van. El P. Balcells no hi està d’acord.
5.    Any de la FE i sínode sobre la nova evangelització. El P. Balcells esmenta aquesta circumstància que es treballarà aquest curs a nivell diocesà .
6.    Proposta de cinefòrum mensual el dissabte tarda preferentment per els adults. Es fa aquesta proposta tenint en compte que hi ha un pare salesià a la parròquia de St. Joan Bosco on fan aquestes sessions i hi tenen força èxit. Ens ho pensarem i a la propera reunió en tornarem a parlar.
7.    Proposta de clubs de lectura per a distintes edats: monitors, adults. El P. Balcells fa aquesta proposta en general. Que s’ho parlin els grups i la propera reunió decidirem.
8.     Ajuda’ns per a poder ajudar: més creativitat a més necessitats. S’ha       d’incentivar l’aportació d’aliments al rebost del casal i al de l’església.  El Sr. Jordi Viura informa que, a partir de la recapta d’aquest mes de setembre, tenim un altre supermercat, el “Caprabo” de l’av. Pare M Claret, que ens autoritzen a fer propaganda de Càritas Parroquial, i recollir.menjar a la sortida de l’establiment.
9.   Loteria: cerquem qui es pugui encarregar de portar-ho endavant. És urgent que surti alguna o algunes persones que puguin fer-se càrrec de la distribució i recollida dels talonaris de la Loteria de Nadal de la parròquia, ja que en Joan Solà vol deixar-ho, o com a mínim no tenir tota la responsabilitat ell tot sol.
10. Estalvis com a pràctica i com a conviccions. S’ha de procurar estalviar el consum d’aigua i llum a tots els espai s del casal per això hem de tenir molta cura en apagar els llums de les sales i vigilar l’aigua de WC i lavabos.
11.  Proposta de tema anual a partir del calendari llatinoamericà. “Bon viure – Bon conviure. És el d’aquest any 2012 . Serà el tema de l’any vinent , a partir del calendari llatinoamericà.
12. Millores possibles. Abans de fer canvis de certa entitat, comunicar-ho al  P. Balcells.
13. Propostes possibilistes. 

14. Altres temes a afegir prèvia a la reunió.

15.  Calendari anticipatiu tant com se pugui. La propera reunió de Consell Pastoral serà el proper dimarts 2 d’octubre i la de la Comissió de Casal el dijous 4 del mateix mes. Tots els grups hauran de donar el  calendari de les activitats respectives.

16. Si desperfectes avisar només en Carles. No feu pel vostre compte.

17. Gràcies per la vostra col·laboració i un bon començament de curs. Bona ruta

En Xavier Santamaria demana les dates concretes del “37è Fòrum Contra la Fam” (es determinarà la propera reunió), el dia de difunts (el  divendres 2 de novembre), i la festa de la parròquia: Sant Josep de Calassanç  (també es concretarà la propera reunió).
Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a les 22h de dijous 13 de setembre de 2012.

                                                           
Rector:                                  President del Consell:                   Secretària:           
P. Josep M Balcells                        Sr. Jordi Viura                                 Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada