dissabte, 10 d’octubre del 2015

PARRÒQUIA DE SANT JOSEP DE CALASSANÇ
ACTA DEL CONSELL  PASTORAL.
Dijous 8 d’octubre de 2015, a les  9 del vespre.
Assistents: Rector: P. Josep M Rierola, President: Sr. Jordi Viura, P. Josep M Beltran,  Sra. Montserrat Bigas i Sra. M Rosa Cases. S’excusen el Sr. Artur Gonzàlez, P. Bonaventura Pedemonte, P. Simon Pierre Sagna i Sra. Pilar Vilagrassa.
 Ordre del dia:
1.- Pregària.- El P. Josep M Rierola llegeix el text de la “Pregària a la Sagrada Família”.
2.- Acta de la reunió anterior.- Es dóna per llegida i s’aprova.
3.- Programació parroquial: Veure calendari.-
4.- Catequesi Parroquial.- El 28 de setembre es va celebrar el Consell Arxiprestal de Catequesi i el 29 la reunió dels catequistes. El dimarts 13 d’octubre es farà la Trobada de Pares inscrits al 2n. curs de catequesi familiar. Només hi ha 3 nens inscrits pel primer curs, potser no s’ha fet prou divulgació per les escoles de l’entorn i vindran a inscriure’s més tard.
El 26 de novembre hi haurà reunió del Consell Arxiprestal.
La Setmana Bíblica serà els dies 23, 24 i 25 de febrer de 2015, a 2/4 de 9 del vespre, a la nostra parròquia de Sant Josep de Calassanç i el diumenge 28, a la tarda, la sessió de cinema a Sant Pere Claver.
Les Confirmacions seran el 8 de maig de 2016, a la Parròquia de Sant Martí.
5.- Casal: Trobada conjunta 19 de novembre: 39è. Fòrum.- El 19 de novembre, a 2/4 de 9, es farà la trobada conjunta Consell Pastoral-Comissió de Casal, principalment per la preparació del proper “39è. Fòrum Contra la Fam”.
6.- Fundació Germanes Melé.- S’ha desocupat un dels pisos i potser es podrà oferir a alguna altra família que la Com. de Càritas consideri oportú.
7.- Casal: Reunió del dia 6-X.-  Les sortides de l’estiu van anar molt bé, tant els grups de l’Esplai com els d’Escoltes. Aquests últims, el grup d’entre 14 i 16 anys, van estar a Màlaga, amb l’objectiu de conèixer el treball i les activitats del grup “Málaga Acoge” (al Full parroquial núm. 2015, del passat 4 d’octubre, hi ha una interessant carta del sr. Agustín Olias, en la que parla molt bé de la feina feta pel grup de joves del nostre Agrupamen).
L’entrada al Casalet tornarà a fer-se pel Passatge, amb molt de compte en no fer soroll i no molestar els veïns. Es farà una reunió amb els veïns per dir-los-ho.
8.- Col·loqui de Parròquies a Lissieux.- Serà un tema que inclourem a les activitats que es programen durant el “39è Fòrum Contra la Fam”.
9.- Altres: Rifa. Càritas:Tallers.- Els talonaris de la rifa de Nadal ja s’estan repartint.
La reunió del passat dilluns 5 d’octubre, va anar molt bé, força gent va assistir a escoltar al Director de Càritas Diocesana, sr. Salvador Busquets, que ens va donar moltes dades concretes i explicacions de les activitats i treballs que es fan a la nostra diòcesi.
En Jordi Viura demanarà al Xavier Garcia que assisteixi a les reunions de Càritas parroquial, com a portantveu dels tallers que s’imparteixen al casal per a la gent que venen a recollir menjar i s’hi ha apuntat.
També indica que, en les recollides d’aliments que es fan periòdicament a quatre súpers del barri, la retirada dels aliments la farà l’Antoni Roca. El Josep M Mateu tindrà cura de rebre els congelats, ja que en Xavier Garcia proporcionarà un altre congelador i hi haurà més capacitat d’emmagatzematge.
Hem rebut una carta del Bisbat en la que ens ofereixen una visita guiada gratuïta al temple de la Sagrada Família. Es dirà als joves de l’Esplai, Escoltes i Teatre perquè la puguin aprofitar. Els nens/es del 2n curs de catequesi ja hi van especialment convidats.
El Josep M Rierola comenta la recent reobertura del Museu Etnològic de Catalunya on s’exposen els primers Gegants de la Ciutat fets pel sr. Domingo Umbert, també el Drac de la Parròquia i d’altres motlles de gegants i figures del mateix autor. Ens han ofert una visita comentada gratuïta per a la gent de la parròquia. Ho tindrem en compte per a organitzar-la.
El proper 13 de desembre faran una excursió conjunta els grups d’Escoltes, Teatre i Esplai per a portar un pessebre a alguna muntanya.
L’ampliació del “Naixement” que es va comprar l’any passat, es farà enguany amb l’adquisició de “L’Anunciata”, que s’anirà col·locant a l’altar durant les setmanes del Temps d’Advent.
Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a les 22’15h.
El proper Consell Pastoral serà el dijous 19 de novembre, a les 8`30 del vespre, conjuntament amb la Comissió de Casal.


Rector:                              President del Consell:           Secretària:           
P. Josep M Rierola         Sr. Jordi Viura                         Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada