dimecres, 12 de març del 2014

CURS  2013-2014.- ACTA EXTRAORDINARIA VISITA P. GENERAL DEL ESCOLAPIS  09-03-2014


Assistents: P General Pedro Aguado, P. Miguel Giraldez, Conseller General i ajudant del P. Gral., Rector: P. Josep M Rierola, President del Consell Parroquial: Sr. Jordi Viura, P. Bonaventura Pedemonte, Sra. Montserrat Bigas: arxivera i ornamentadora de l’església, Sra. Pilar Vilagrassa: visitadora de malalts i ornamentadora de l’església; Sra. Javier Santamaria: representant de la Coral L’Arpa, Jordi Gavaldà: animador de cants, visitador de baptismes i col·laborador de càritas, M Luïsa Rocañin: gestora de la “Sala Calassanç”, Antònia Fernàndez: animadora de la gent gran i col·laboradora de càritas, Cesca Nogués: responsable de la rebuda i  repartiment d’aliments de càritas, Albert Elduque: representant del Jove Calassanç Teatre i en aquesta ocasió representa també a l’Esplai Sant Josep de Calassanç i a l’Agrupament Escolta de la parròquia  i Sra. M Rosa Cases: visitadors de baptismes, col·laboradora de càritas i secretària del Consell Parroquial.

Comencem la reunió amb la cançó “Canta la vida” i una pregària del P. Cisco Barrachina (acs).

Tot seguit ens presentem els assistents a la reunió, especificant la tasca que fem a la parròquia.

A continuació es presenten el P. General i el seu Secretari. Ens diuem que fa 4 anys que fan la tasca d’animar totes les entitats de l’Ordre en un total de 35 països.

Ens diuen que han vingut a conèixer la nostra realitat parroquial i pregunten de què estem contents de les coses que es viuen a la parròquia.

Les respostes positives que es donen són:

  • De la gran quantitat de voluntaris que col·laboren en les diverses tasques parroquials.
  • Del Fòrum contra la Fam (fa 38 anys que el celebrem) on s’impliquen tots els parroquians d’abans i d’ara.
  • De l’empenta general de la gent.
  • Dels grups de joves (teatre, esplai, escoltes).
  • De l’acolliment que ens fa la parròquia a tots els col·laboradors: ens sentim comunitat.
  • També ressaltem la tasca que fa al depatx de Càritas parroquial l’Assistenta Social, sra. Montserrat Anfrons (que no ha pogut assistir avui per motius personals). Ella atén a totes les famílies que demanen ajuda i comprova la seva situació familiar i laboral per tal de poder atendre correctament les seves necessitats. Està  amb contacte amb els Serveis Socials Municipals del barri i de les altres parròquies de l’arxiprestat.
  • Fa anys vam tenir una donació en testament de les Germanes Melé, d’una finca amb 4 habitatges i 1 botiga. És una Fundació que està gestionada pel rector de la parròquia, l’Assistenta Social i un grup de persones compromeses amb la parròquia. La finalitat és cedir els pisos, a un baix lloguer, a famílies en situació de risc.

Les negatives:

  • Falta gent de mitjana edat.
  • L’assistència numèrica al culte no quadra amb la quantitat de joves que es velluguen pel Casal.
  • Anys enrera teníem escolapis o estudiants d’escolapis joves que feien de pal de paller per tots els grups d’adolescents i joves que es movien per la comunitat.

El P. General li pregunta al P. Josep M Rierola quin és el repte pel futur.
La resposta és que voldria recuperar l’ambient jove d’abans, a partir de les famílies de catequesi, esplai, escoltes i Jove Calassanç Teatre.

Li comentem que el conjunt de gent assistent i col·laboradora a la parroquia no tots corresponen a l’àmbit territorial de la demarcació parròquial, ja que hi ha molts que pertanyen a d’altres parròquies veïnes.

Els últims anys no s’ha captat gent nova, hem estat uns quants anys sense tenir escolapis a la comunitat amb facilitat per a convocar gent en la vivència de la fe. També, en general, tots ens hem fet més grans i com ja s’ha comentat, els joves no s’integren en l’animació a la comunitat.

Hi ha pocs casaments per l’església, pocs batejos a la comunitat, pocs nenes i nens a la catequesi i, tot i que és familiar, els pares no s’impliquen gaire. També hi ha  moltes famílies d’immigrants al barri que tenen maneres diferents de viure la fe. Tot ajuda en aquesta disminució de la comunitat parroquial.

El P. General ens agraeix la fotografia tan acurada que hem fet de la comunitat parroquial.

Ens demana que tinguem també cura dels escolapis de la comunitat.

Ens felicita per la tasca de la gent de la casa i se n’alegra de la nostra presència, a més d’agrair-la de tot cor.

Acabem la reunió a les 12’35h del diumenge 9 de març de 2014 i tot seguit ens traslladem a l’esgésia parroquial per assistir a la missa dels diumenges a les 13 h. on ens estan esperant els fidels habituals a aquesta celebració eucarística dominical que, ben segur, avui estarà recolzada per l’interès suscita la presència dels il·lustres visitants.



Rector:                                  President del Consell:           Secretària:           
P. Josep M Rierola            Sr. Jordi Viura                       Sra. M Rosa Cases



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada