dimarts, 21 de gener del 2014

CURS  2013- 2014.- ACTA DEL CONSELL PASTORAL DEL 13-01-2014

Assistents: Rector: P. Josep M Rierola, President: Sr. Jordi Viura, P. Josep M Beltran, P. Bonaventura Pedemonte, Sra. Montserrat Bigas, Sra. Pilar Vilagrassa i Sra. M Rosa Cases, secretària del Consell. S’excusa el Sr. Artur González.  Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert. 
1.-  Pregària:  El P. Josep M Rierola llegeix un text de la revista “Foc Nou”.
2.-  Acta de la reunió anterior. S’aprova l’Acta de desembre.
3.-  Programació parroquial:

       Nadal: Revisió. Es constata que a la missa de les 8 del vespre del dia 24, hi van assistir unes 50 persones, a la Missa del Gall, a les 23h, l’església estava plena i les restorines també van anar bé, s’hi va quedar força gent. La Col·lecta per a Càritas que es va fer en aquestes misses, més la del dia de Nadal, va pujar a uns 1.200 €, aproximadament.
La Loteria de Nadal de la parròquia no ha tingut cap premi. S’han venut 160 talonaris, uns 20 més que l’any passat. Ha deixat a la parròquia beneficis per un import de 4.560€ que es repartiran de la següent forma: 2.500€ de remuneració per jubilació a la sra. Glòria que netejava el casal i la resta 2.060 es donen a Càritas parroquial. Donem les gràcies al P. Rierola per aquest gest generós. També agraïm al Joan Solà la feina de recompte i cura de la part econòmica i a en Jordi Gavaldà la de repartiment de talonaris, i, en general, a tots els que, com cada any, tenen especial interès en vendre la loteria de la parròquia.

       Fòrum contra la fam  15-16 de febrer: trobada oberta 14-I. Demà es farà la reunió oberta de preparació del “38è Fòrum Contra la Fam”.

      17-V: Romeria Montserrat: Trobada a Montserrat: 20-I.- La comunitat parroquial del Carme faran la Romeria a Montserrat dissabte 17 de maig, en autocar fins a Monistrol i després amb el cremallera fins al Monestir. Ens  afegirem la gent de la nostra parròquia que ho desitgi. La coral “L’Arpa” estaran aquell cap de setmana a Montserrat i sembla que faran un concert a la basílica diumenge 18.
Per altra banda, aquest proper dilluns 20 de gener, hi ha una trobada a Montserrat preparatòria per les romeries de durant l’any. Hi anirà en Josep M Rierola i, ens afegim la Montserrat Bigas, en Jordi Gavaldà i jo mateixa.

4.-  Catequesi Parroquial: Celebració Nadal, Pastorets, 2on trimestre. Aquesta setmana comença el segon trimestre de la catequesi parroquial i es farà reunió amb els pares. Les Primeres Comunions estan datades pel dia 1 de juny L’Ascensió del Senyor, es faran les celebracions a les dues misses, una en castellà i l’altra en català.

5.-  Casal: Neteja Teatre: jubilació Sra. Glòria. D’ara en endavant es farà càrrec d’aquesta neteja la sra. Alegria, que està contractada per la parròquia.

6.-  Fundació “Germanes Melé”. Ja s’estan fent les obres de reparació del pis que està desllogat i també es farà una repassada general.
7.-  Calendari: Setmana de Pregària Ecumènica. Aquest any la faran a l’Església Evangèlica de Betlem del carrer Nació, serà divendres 24 de gener, a 2/4 de 9 del vespre.

8.-   Guia de feligresos, serveis i comunitats 2013. Es recorda que s’ha d’anar repartint pels diferents grups parroquials. En Carles en té els exemplars que calguin.

9.-   Consell Pastoral Arxiprestal: 23-I. Entre d’altres temes, el dia de la reunió es parlarà de com fem les preparacions i celebracions baptismals a la nostra parròquia.

9.-   Altres. En Jordi Viura, en nom de Càritas parroquial, demana un esforç per part de la comunitat, perquè surtin acompanyants per a persones grans que estan soles a casa o a residències.

El P. Rierola ens comunica que el proper dijous 20 de març, a les 7 del vespre, a l’escola Pia de Balmes, hi haurà l’acte d’inici de la celebració dels 50 Anys de Colònies Jordi Turull, a Pineta.

La Pilar Vilagrassa manifesta que alguns feligresos li han comentat la possibilitat d’avançar la missa d’1 a les 12’30h. Si això es du a terme, potser seria convenient fer la missa anterior a les 11h. per tal de disposar del temps necessari per tot el servei. S’acorda que es farà una consulta als feligresos habituals dels diumenges.

La Pilar Vilagrassa insisteix en que la creu de la sagristia s’ha de restaurar, el rector autoritza a que es demani pressupost per fer-ho.

Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a 2/4 d’11h del vespre. El proper Consell Pastoral serà el dilluns 3 de febrer de 2014.
Barcelona, 13 de gener de 2014

Rector:                               President del Consell:             Secretària:           
P. Josep M Rierola          Sr. Jordi Viura                         Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada