diumenge, 29 de setembre del 2013

CÀRITAS PARROQUIAL

1a trobada del curs 2013-1014 (25 setembre)
Hora 2/4 de 7 de la tarda
Lloc: Sala Montserrat
Presideixen, el President del Consell, sr. Jordi Viura, el Resposable de Càritas Parroquial, P Josep M Beltran, sra. I·luminada Merino, responsable de l’Assistència Social de l’Ajuntament i Mn.Salvador Bacardít, Delegat Diocesà de Càritas a l’arxidiòcesi de Barcelona.
 La sala Montserrat era plena de quasi tot el voluntariat de la Parròquia.
 Presentació de la sra. Il·luminada Merino, Endinsant-nos en el món del voluntariat i les tasques que tants i tants voluntaris com tots el que som allí, fem pels més febles i desauciats d’aquest món que sols aspira a tenir i ser, i que poc pensa en compartir.
Tot seguit presenta a Mn. Salvador, que ens adreça a “ Les nostres respostes davant les noves formes de pobresa”.
Per descomptat interessant i didàctic.
Abans ens recorda que quan es vàren proposar tirar endavant Càritas a Barcelona i la seva àrea metropolitana, volien tenir un lema que fos la força, l’essència del propòsit, el gest que s’espera d’uns voluntaris cristians i sense dubtes varen escollir, -“era foraster i em vares acollir”-; a partir d’aquesta frase arranca el voluntariat de tots nosaltres i de tans i tants que ens han precedit.
A nivell internacional el senyor Bisbe Oscar de Madariaga, és l’actual responsable de Càritas Internacional i formen una gran xarxa mundial per posar els medis més addients, als nous tipus de pobresa que la crisi d’avui dia ens demana i que envaeix arreu el món.
 Explicita clarament que podem dir i nomenar al nostre voluntariat de moltes maneres, almoina, donació, ajut, etc...

Però que la única paraula que ho pot resumir tot és la paraula AMOR.
En l’actual pobresa, moltes formes han canviat, ara la trobem principalment en la inmigració, la gent gran, infants, adolescents i joves, drogaadictes..., els sense feina.
En les noves generacions ens podem preguntar, quant petits neixen pobres i que ho seran tota la vida?
Cal buscar dins nostre la sensibilitat que tots tenim i sentim i cal dirigir-la, sense pors, cap on ens porti el cor i les ganes.
Cal informar-nos i buscar el servei més apropiat, cap els infants, la gent gran, els malalts,  tot el que sigui amor, servei i compromís.
Per exemple, segur que hem escoltat moltes vegades que, la nutrició dels infants és molt i molt important, per l’equilibri en el seu creixement cap a l’adultesa? Tantes coses se’ns escapen!

Sapigueu que la nostra Parròquia, i tots el que hi som, hem ajudat a que la nostra Càritas Parroquial, l’any 2012 hagi repartit: 46.000kg. d’aliments i hem pagat ajudes per valor de 30.000€
Al final del col·loqui hem tingut un espai de preguntes i respostes, finalitzant l’acte amb uns dolços i un xic de begudes.

Agraiment
s a tots i moltes ganes de continuar fen

voluntariat, on se’ns demani.
                                                Afectuosament, Jordi


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada