dilluns, 10 de gener del 2011

ACTA DEL CONSELL PASTORAL DEL 14-12-2010


Assistents: Rector P. Josep M Balcells, P. Josep M Beltran, , Jordi Viura, Pilar Villagrassa, Montserrat Bigas, M Rosa Cases: secretària del Consell. Excusa la seva assistència: Artur Gonzàlez, P. Quim Querol i P. Antoni Marcet

Es desenvolupa la reunió seguint l’ordre del Dia establert amb els següents punts:

Pregària.- El P. Balcells llegeix una pregària felicitació de Nadal.

Acta de la reunió anterior. Es llegeix i s’aprova.

Campanya de caritas parroquial. Està en marxa, la recollida d’aliments durant la Campanya d’Advent, a l’església, al Casal i a l’escola de les MM Escolàpies. També es farà recollida al Banc d’Aliments i el proper divendres 17, durant tot el dia es farà una recapta a les portes dels establiments “Condis” i “Bon Àrea”

Missa d’acció de Gràcies a la Basílica de la Sagrada. Família. Es recorda que dissabte dia 18, a les 5 de la tarda, hi haurà missa a la Basílica de la Sagrada Família, oberta a tot el públic en general.

Posada en marxa del Decàleg parroquial. Va estar aprovat també a la reunió de la Comissió de Casal i s’ha posat en marxa el primer punt que diu: “Respectar persones, coses i pensars diferents”.

Visita al pessebre vivent a la Cisa. No s’ha apuntat cap família de la catequesi per fer aquesta sortida, ni tampoc dels feligresos de la parròquia. Sembla que els joves de l’Esplai i dels Escoltes hi aniran, pel seu compte.

Celebració comunitària de la Penitència. Es farà el proper dilluns 20, a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre a l’Església parroquial. Es replantejarà la possibilitat de fer la confessió en castellà.

El blog de la parròquia. Com incentivar-lo-. S’aniran incorporant les notícies que vagin produint-se a la parròquia i al casal. Es demanarà a l’Artur Gonzàlez que se n’encarregui ell d’aquesta tasca. Els assistents opinem que estaria bé que al “blog” parroquial es publiqués cada setmana “El Full”, així també tindria més repercussió entre tothom que entri al blog. També seria més atractiu de visitar si s’incorporen fotos a les notícies, a ser possible de la vida parroquial.

La cartellera i la guia d’adreces parroquials. S’està confeccionant.

1a Trobada General Parroquial el dia 14 de gener de 2012. La prepararan el grup de joves, serà, com de costum, a les 9 del vespre, al casal.

El catecumenat. Fer-ne altra volta invitació. S’està intentant fer un grup de catecumenat, serà el primer dilluns hàbil de cada mes, de 8 a 9 del vespre, al casal. Hi ha algunes persones interessades, però seria bo que el grup fos més nombrós.

Informació dels diferents grups. No hi ha res destacable, llevat de les activitats pròpies de les Festes de Nadal. El grup del Taller d’Art, com cada any, faran el seu “Naixement” al vestíbul del Casal.

Any programàtic: evangelitza’t per poder evangelitzar. Intentarem organitzar-nos durant aquest any per tal d’evangelitzar-nos amb publicacions com: “La missa de cada dia” , “Paraula i Vida” i d’altres documents adients.

Biografia del p. Jaume Bayó escrita pel p. Josep Liñan. El P. Liñan ha escrit un llibre biogràfic sobre el P. Jaume Bayó i en farem divulgació al Full, a la xarxa i al blog parroquials. Està a la venda a l’acolliment del Casal i el seu preu és de 10€.

Precs i preguntes. En Jordi Viura comenta que potser els fulls que hi ha a l’església parroquial de publicacions diocesanes, s’haurien de cobrar a la gent que els agafa. Es respon que ja hi ha una indicació i una caixeta per a fer el pagament voluntàriament i que, en general, la gent que va a l’església sempre hi posa alguna moneda a tal efecte. Per altra banda, es comenta que tampoc no és tant important aquesta despesa perquè no la pugui assumir la parròquia.
La Montserrat Bigas entrega un “full” que editen a la parròquia de Centelles, per veure com hi publiquen habitualment les seves notícies.

El P. Balcells ens desitja a tots Bones Festes de Nadal, i sense més temes a tractar, acabem la reunió a les 22h i 15’ del dimarts catorze de desembre de dos mil deu.

El proper Consell Pastoral serà el dimarts 11 de gener de 2011.


Rector Pres. Cons. Parroquial Secretària
P. Josep M Balcells Sr. Jordi Viura Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada