divendres, 10 de juny del 2016

Acta Consell Pastoral 08/06/2016

PARRÒQUIA DE SANT JOSEP DE CALASSANÇ

ACTA DEL CONSELL PASTORAL


Dimecres 8 DE JUNY 2016, 9 del VESPRE
0.     Pica-Pica amb la Comissió de Casal: final de curs.
Al finalitzar la reunió de la Comissió de Casal, vam fer un “pica-pica” tots plegats per acabar el curs amb alegria.
Tot seguit vam començar l’última reunió de treball del Consell Pastoral del present curs.

1.-  Pregària: 

La Mireia Planells, representant del Jove Calassanç Teatre, es queda una estona (no ha pogut arribar a la reunió de la Comissió de Casal) i ens comenta com han anat les sis representacions que s’han fet de “El Rei d’Àfrica”. Degut a l’èxit assolit han decidit tornar a fer l’obra dos caps de setmana (dissabte i diumenge) dels mesos d’octubre o novembre. Tots els assistents corroborem la gran qualitat  de la representació i el mèrit i bon fer de tots i cadascú dels participants. La Mireia constata que han estat tots: grans i petits, un sol equip i, a més, una vintena de pares/mares  han col·laborat molt en totes les feines de costura, decoració i fabricació de les màscares i caretes de tots els animals de la selva que surten a l’obra. Constatem que és molt maco que els pares també s’impliquin en allò que fan els seus fills i sembla que les famílies dels més joves del grup de teatre han ofert el seu ajut incondicional.

El P. Josep M Rierola ens presenta els tres assistents a la reunió, que són membres de l’Escola Pia: Jordi Puig, Ernest Botargues i Sara Camps i venen per explicar-nos el projecte que té engegat l’Escola Pia envers els immigrants i els Serveis Solidaris que els ofereixen a la seu del carrer de Sant  Antoni Abad, num. 63.

3.-  Programació parroquial: Veure Calendari.

4.-  Mini-Col·loqui a Reus.- Serà a la parròquia de Sant Joan, a Reus, els dies 8 i 9 de juliol. L’acolliment estarà a la residència que hi ha a la vora de la parròquia. De la nostra comunita parroquial hi anirem, a més del P. Josep M Rierola que és el President del Col·loqui, la Cesca Nogués, la Pilar Vilagrassa, el Javier Garcia, el Jordi Gavaldà i la M Rosa Cases.

6.-  Catequesi: celebracions.- Les celebracions de les Primeres Comunions han anat prou bé. Els nens i nenes estaven ben preparats i la cerimònia, així com la seva participació, han estat molt adequades. Per part dels familiars més directes també l’assistència i col·laboració molt bona. Alguns amics o familiars que es van situar al final de l’església estaven més absents a la celebració, cosa que, per desgràcia, és bastant habitual. Lloem el llibret que es va editar per tal de seguir la celebració, obra del P. Josep M Rierola, que era molt maco i adequat. Llàstima que molts invitats assistents no se’l van endur.

7.-  Eleccions diocesanes.- Ha sortit escollida representant dels laics la sra. Mercè Sasot, membre de la Comunitat de Sant Pere Claver, Jesuïtes del Clot, que actualment és també la presidenta del col·lectiu “Dones en l’Església”. El salesià Josep Mascaró, de l’església de Sant Joan Bosco, serà el clergue que representarà a l’arxiprestat.

8.-  Altres: Programacions estiu: Escoltes, Esplai.- Els representants dels Escoltes ens passaran el programa dels Campaments d’estiu. En quant als grups de l’Esplai, aquest estiu aniran a La Pobla de Lillet, a una casa de colònies que hi ha a la zona. Per poc que puguen, el P. Josep M Rierola i el P. Bonaventura Pedemonte, els aniran a fer una visita als uns i al altres

Divendres passat a la tarda, van parlar del tema de les goteres del teatre el P. Josep M Rierola, el Joan Crespo i el Miquel Mateu. S’ho van mirar bé des del teatre i des de la terrassa del casal, i properament, parlaran amb la direcció de l’escola per tal d’arribar a un acord de reparació i solució del conflicte.

Aquesta tarda, el P. Josep M Beltran, ha anat a la parròquia del Clot a la xerrada arxiprestal que s’ha fet sobre el tema “Solidaritat amb els refugiats”. També ens dóna, de part de l’assistenta social, sra. Montserrat Anfrons, una revista publicada el gener del 2016 per Càritas Diocesana, que parla de “Documents d’anàlisi de la situació de les persones refugiades. Recull de materials elaborats per Cristianisme i Justícia, Red Intraeclesial Migración, Cáritas Española i Càritas Diocesana de Barcelona. Es tracta d’estudiar-la per part d’algun grup de la parròquia. La M Rosa Cases diu que ho proposarà al grup d’Escola de Pares que ens reunim mensualment i que el proper dissabte 11 de juny farem l’última reunió del curs.
La sra. Montserrat Anfrons ens ha informat que el proper curs hi haurà al Casal classes d’anglès gratuïtes per a tothom que desitgi assistir-hi.

Arribats a aquest punt prenen la paraula els assistents per part de l’Escola Pia  i, en Jordi Puig ens explica que els escolapis estan interessats en conèixer l’experiència del Consell Pastoral i veure com ho portem. Al Raval ja fan tasques socials en el Servei Solidari. La Sara Camps treballa a l’àmbit de la pastoral familiar i el lleure (esplai i agrupament).

Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a les 10’45 del vespre. Ens acomiadem fins passat l’estiu.

El primer Consell Pastoral del proper curs, serà el dimecres 28 de setembre.

Rector:                               President del Consell:                Secretària:           
P. Josep M Rierola            Sr. Jordi Viura                           Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada