dimecres, 29 de maig del 2013

Acta Consell Pastoral 08/05/2013

CURS 2012- 2013.- ACTA DEL CONSELL PASTORAL DEL 08-05-2013

Assistents: Rector P. Josep M Balcells , President: Sr. Jordi Viura, P. Josep M Beltran, el P. Antoni Marcet, el P. Ramon Novell, la Sra. Pilar Vilagrassa, la Sra. Montserrat Bigas i la Sra. M Rosa Cases, secretària del Consell. Es disculpa el Sr. Artur González .
Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert.

1. Pregària.- El P. Josep M Balcells llegeix l’Avemaria ja que avui és el
dia de la Mare de Déu de l’Escola Pia.
2. Precisions sobre la celebració de la Pasqua Parroquial. A les 7 començarà la festa amb l’actuació de la Marta Mateu i el pianista Dani Cardenal que l’acompanyarà. A les 8 es farà la celebració de l’Eucaristia, i, a l’acabar, un refrigeri per a tots els assistents. Ja estan totes les preparacions distribuïdes.
3. Reunió de preveres. Han acordat totes les parròquies de l’arxiprestat de Sant Martí que les Confirmacions seran el 26 de maig, a la tarda, a l’església de Sant Ignasi i presidirà el bisbe Gubayol. Hi ha 18 joves preparats per rebre-la.
La Setmana Bíblica del proper curs serà el mes de març. Encara no s’ha acordat res més.
4. Sortida de primavera dels grups del Casal. Demà dijous, a la reunió de la Comissió de Casal, es concretarà el tema.
5. Acolliment. La intenció és ser acollidors, naturalment, a les nostres Eucaristies. Ja es fa espontàniament per persones concretes de la comunitat parroquial, però s’ha de procurar tenir-ne cura en les famílies que venen per primer cop, o de tant en tant. Oferir-los les activitats parroquials. Mirar que participi tothom en els diferents serveis de les Eucaristies.
6. El papa Francesc: notes pastorals com a bisbe de Buenos Aires. El P. Balcells ens llegeix unes notes pastorals que va fer quan era bisbe de Buenos Aires. Sembla que l’església actual podem estar esperançats amb el papa Francesc.
7. Cinefòrum. Valoració. En quant a l’assistència anem a menys. Mantindrem de fer-lo juny i juliol i el curs vinent ens ho replantejament.
8. Voluntariat. Fa 10 dies que en Jordi Viure té problemes. A càritas parroquial hi ha actualment 82 voluntaris entre totes les activitats que es duen a terme. En Jordi ha fet una crida a diverses entitats del barri. Ja veurem la resposta que tenim.
9. Recollida d’aliments. La propera recollida d’aliments als súpers concertats serà divendres 31 de maig, tot el dia i dissabte 1 de juny, al matí.
10. Primeres comunions. Diumenge 26 de maig es farà la celebració de les Primeres Comunions a la parròquia. Hi ha 26 nens/es preparats i es repartiran entre l’eucaristia de les 11’30 i a la d’1.
11. Grups parroquials. Hi van participar 15 persones en la celebració de la Unció dels Malalts, entre les misses de dissabte al vespre i diumenge al matí.
El grup de catecumenats va endavant amb les trobades.
El grup arxiprestal de pastoral de la salut , faran la celebració de final de curs, el dimarts 4 de juny.
12. Promoció de lectura: tenim una biblioteca nova al districte. La nova biblioteca “Caterina Albert - Archemica” està a la demarcació parroquial i és un bon espai per a promocionar entre la gent de la parròquia.
13. Precs i preguntes. El proper dimarts 14, a les 8 del vespre, al casal, hi haurà una eucaristia en memòria del P. Antoni Maduell, recentment traspassat.
El P. Ramon Novell proposa que, el proper curs, es podria promocionar fer un grup de reflexió durant la setmana un dia al matí, a veure quina resposta dóna.
Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a les 10’30h del vespre. El proper Consell Pastoral serà el dimarts 4 de juny.

Barcelona, 8 de maig de 2013
Rector: President del Consell: Secretària:
P. Josep M Balcells Sr. Jordi Viura Sra. M Rosa Cases


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada