dilluns, 21 de gener de 2013

Acta CONSELL PASTORAL 08/01/2013


CURS  2012- 2013.- ACTA DEL CONSELL PASTORAL DEL 8-01-2013

Assistents: Rector: P. Josep M Balcells, Sr. Jordi Viura, P. Josep M Beltran, Sra. Pilar Vilagrassa, i Sra. Montserrat Bigas que actua com a secretària del Consell, es disculpen el Sr. Artur González i el P. Antoni Marcet i la Sra. M Rosa Cases.
Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert amb els següents punts: 
Ordre del dia: 
 1. Pregària.- El P. Balcells llegeix la poesia "Conduïu-me dolça llum" de Newman, que va llegir el dia de Reis a l'Eucaristia. 
 1. Fer el punt a les festes de Nadal.- El resum seria "massa festes totes juntes i molt poca espiritualitat" 
 1. Setmana de pregària per a la unitat dels cristians.- El divendres 25 de gener, Pregària Ecumènica per la Unitat dels Cristians. Organitzada per l’Arxiprestat de Sant Martí, aquest any es farà a l’església de Sant Martí del Clot, a les 8’30 del vespre. 
 1. Reestructuració del Fòrum contra la Fam.- El P. Balcells proposa eliminar la tómbola per falta de personal i de material per rifar. Després de parlar-ne abastament, es decideix esperar a la reunió de Casal per prendre una decisió en ferm. 
 1. Cinefòrum: “Me llaman Ràdio”. Tercer dissabte de cada mes. Gentilesa del P. Mascaró, salesià. De moment segueix si hi ha assistència. Molt bona disposició del P. Mascaró. 
 1. Xerrades del p. Nogués. Fer-ne propaganda.  -Es faran segons el calendari establert excepte la del dia 18 de gener que passa l' 1 de febrer. La del 22 de febrer que coincidirà amb el començament del “37è Fòrum Contra la Fam, començarà a les 7 del vespre. 
 1. Llegat de la Sra. Teresa Miró.  -Vist el testament el llegat consisteix en 100.000€ en metàl·lic repartits de la següent forma: 20.000€ per Càritas Diocesana, 20.000€ a Intermón, 20.000€ a Mans Unides, 20.000€ a la fundació Estel Tapia i 20.000€ a la Parròquia Sant Josep de Calassanç. El P. Balcells proposa cedir els diners que toquen a la Parròquia a Càritas Parroquial a fi d'evitar que hagin de demanar un crèdit per les obres de la casa de les germanes Melé. S'accepta la proposta. 
 1. Pintar el sostre de l’Església: pressupost.  -Aquesta setmana se sabrà el pressupost. El P. Balcells diu que la parròquia podrà afrontar el pagament. 
 1. Agraïment per la col·laboració a la Loteria: 5.730 euros per a Càritas.- El resultat final és que han sobrat (o no s'han pogut vendre) 9 talonaris, més o menys com cada any. 
 1. Felicitació al Dr. Felipe Garcia. Investigació sobre i contra la sida.- El Sr. Felipe Garcia, ex-parroquià de la nostra parròquia, i que ara freqüenta els jesuïtes del c/ Casp. Es proposa fer-li una proposta per fer una xerrada sobre la Sida bàsicament destinada al jovent, aprofitant el "ganxo" de la seva popularitat actual. 
 1. Diferents grups d’atenció pastoral.- El resum seria que falten voluntaris en totes les àrees. El grup de Pastoral de la salut té molta feina, més amb gent gran que amb malalts. A Catequesi segueix faltant sang jove per fer més atractiva la formació religiosa dels infants. 
 1. Com aconseguir fer-nos més presents als immigrats del barri.- Sorgeixen algunes idees com serien una missa especial per als sud-americans amb un celebrant que conegui les seves costums, convidar-los a les activitats del Fòrum, etc. No es concreta res. 
 1. Noves aportacions a les famílies en atur: apadrinaments virtuals d’infants.- El P. Balcells proposa el model d'apadrinament d'infants, ja sigui en forma d'ajut escolar, de quotes de menjador, llibres de text, etc. Però en forma de compromís permanent. 
 1. Donar a conèixer la nova biblioteca del barri.- El P. Balcells creu convenient fer propaganda de la nova Biblioteca del barri, ja que està molt ben equipada i dóna bon servei tant de llibres com de premsa escrita. 
 1. Contenció de les despeses.- El tema sembla que no te fi i a pesar del avisos als diversos grups, segueixen quedant llums encesos al Casalet, al Teatre i als Vestíbuls. S'ha de conscienciar a la gent que les despeses en aquest apartat son importants i fins ara les assoleix la Parròquia, si no millora el comportament s'hauran de prendre mesures més dràstiques. 
 1. Creació d’un grup Mou-te.- El tema és complicat ja que els que podrien ser monitors qualificats estan saturats d'activitats. 
 1. Precs i preguntes.- Sense més temes a tractar es clou la sessió quan són les 23.15h. La propera reunió si no hi ha contraordre, serà el proper dia 5-2-2013.

                                                                       Barcelona, 8 de gener de 2013Rector:                      President del Consell:       Secretària:           
P. Josep M Balcells      Sr. Jordi Viura     Sra. Montserrat Bigas                                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada