dimecres, 28 de novembre de 2012

el Consell Pastoral diu:


En el Consell Pastoral del passat 6 de novembre es van tractar uns punts que són d’interès general per a la comunitat. A continuació els transcric pel vostre coneixement.

"Any de la fe: difusió de la Pastoral del nostre bisbe.- S’ha editat un llibret per fer-ne la difusió. Està a punt de sortir de la impremta. El P. Balcells el posarà a disposició dels feligresos que el vulguin.
 
Paraula i vida: campanya de que cada parroquià el tingui i també el difongui entre coneguts que l’acceptarien. També n’hi haurà per a poder-los adquirir. S’hauria de fer propaganda a la gent de les Eucaristies i també posar-ho a la “xarxa parroquial” perquè
tots els grups se ho sàpiguen: és un mitjà d’evangelització.
 
Com passar el Sínode sobre la nova evangelització.  El P. Balcells espera algun document sobre aquest Sínode per tal de fer-ne divulgació entre la gent de la parròquia.
 
Posar a disposició Catalunya Cristiana. Promoció de Vida Nueva o de l’edició catalana, Foc Nou. Es planteja tenir a disposició dels feligresos les publicacions “Catalunya Cristiana” i també promocionar les publicacions “Vida Nueva”  i/o  “Foc Nou”.
 
Trenta anys dels Gegants: festa, vestits nous. El dia 4 de novembre i, dintre dels actes de la Festa Major: Sant Martí, es va fer la Cercavila de Gegants pels carrers del nostre barri. Cal destacar que els gegants de la parròquia varen estrenar vestits nous i, en Quintí i Na Peguera estaven molt elegants amb els majestuosos vestits. Els van acompanyar, fins a la Plaça de la Vila un gran seguici de nens  i nenes amb els seus pares, tots ballant al so de les gralles que sonaven per la festa. A l’arribar a l’Ajuntament del Districte ens esperaven les autoritats que els van donar la benvinguda. Els nostres gegants just celebraven els 30 anys de la seva estrena i amb aquest motiu els varen fer un homenatge. Com a representants de la parròquia ens van cridar al Jordi Gavaldà i a mi mateixa, i ens van fer entrega d’un bonic cistell de flors i una reproducció en miniatura dels “Gegants de Catalunya: el Treball i la Cultura”. Va ser un acte molt emotiu que, a la missa de les 8 del vespre d’aquell mateix diumenge, vam compartir amb els feligresos assistents .
 
Advent: com ho preparem. Les confessions comunitàries seràn dilluns 17 de desembre a l’església: a les 6 de la tarda en castellà i a les 8 en català. El diumenge 16 de desembre farem el “recés d’Advent”, de 10 a 12’30h, a la capella del casal.
 
Festa Major de la Parròquia: idees. Els gegants assistiran a la Festa Major de Sant Josep de Calassanç, el proper dissabte 24 de novembre. La missa de Festa serà a les 8 del vespre amb la participació de la Coral “L’Arpa” i, a continuació, hi haurà un concert de la Coral i també xocolatada i coca per a tothom.
 
Donar a conèixer ràdio estel: promoure Laudes i Vespres. Seria convenient informar a la “xarxa parroquial” per les persones que els pogués interessar que, Radio Estel, cada dia a ¾  de 7 del vespre, fa  la pregària de “Vespres” i, a 2/4 de 8: “Laudes”.
 
Enguany la parròquia cedeix el benefici de les participacions de la Loteria de Nadal, directament a Càritas Parroquial, per atendre les nombroses peticions d’ajut econòmic que reben. Això, cal manifestar-ho a la gent que compra la loteria que, ben segur, els sensibilitzarà favorablement. Agraïm a la “caixa parroquial” aquest gest generós."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada