diumenge, 6 de novembre del 2011

ACTA DEL CONSELL PASTORAL DEL 07-06-2011


Assistents: Rector P. Josep M Balcells, P. Josep M Beltran, Jordi Viura, Pilar Villagrasa, Montserrat Bigas, P. Antoni Marcet, Artur Gonzàlez, M Rosa Cases: secretària del Consell.

Es desenvolupa la reunió seguint l’Ordre del Dia establert amb els següents punts:

ORDRE DEL DIA:

1.Pregària: El P. Balcells llegeix una pregària de Charles Peguy.

2.Acta de la reunió anterior. Hi ha esmenes als punts 5 i 6 de l’acta anterior del 03-05-2011, en el sentit següent: el punt 5 queda redactat: “El P. Balcells ens informa de la possibilitat d’acollir al jovent del JMJ que estigui de pas per Barcelona els dies 12, 13, 14 i 15 d’agost proper. Del 16 al 21 d’agost es farà la trobada a Madrid. Referent al punt 6, al segon punt i a part ha de dir: “Els objectius que proposem enviar al Bisbat pel proper curs són: 1) La Paraula de Déu. 2) L’evangelització. 3) La crisi econòmica. 4) Joventut i crisi econòmica.

3.Anada a la Sgda. Família. Va anar força bé, llàstima que solament vam tenir unes 60 entrades per poder donar a la gent de la parròquia.

4.Col·locació de les noves cadires. La proposta que fem és: o posar-les a l’església, als laterals (substituint-les pels bancs), o bé canviar-les per les de la capella del casal. Finalment optem per fer el canvi al casal.

5.Precisions sobre la sagristia. Les escolàpies demanen espais de l’església per poder-los utilitzar, concretament les dependències de la part de darrera de l’església. El tema està en mans dels respectius Provincials i ja se’ns comunicarà la solució que adoptin.

6.Reunió dels col·laboradors de Càritas. Considerem que va anar prou bé en quant al nombre de persones convocades. Algunes en van excusar l’assistència. Degut a la quantitat de donacions que s’han aconseguit en diferents productes és difícil l’organització de la distribució. S’anirà solucionant sobre la marxa.

7.Primeres comunions. El P. Anton diu que està content de com han anat i de la resposta que han donat les famílies. Tot i que la gran quantitat d’assistents a les celebracions ha fet que s’organitzés un cert “guirigall”.

A l’organista que ha vingut aquest curs voluntàriament a tocar a la missa de 2/4 de 12, es proposa dinar-li una compensació econòmica de 300€.

El P. Josep M. Balcells ens informa de com s’han repartit pel curs 2011-2012 els grups del Casal.


8.“Ens acompanyem” difusió informativa. En Jordi Viura informa sobre el projecte “Ens acompanyem”, diu que està una mica fluix. El proper dia 14 de juny té una reunió amb les senyores Sarasa i Aluengo, de l’assistència de l’Ajuntament de Districte, i després ja veurà com es pot enfocar la qüestió.

9.“Aprofundiment de la fe” La Pilar Villagrasa informa que va prou bé el grup i que volen seguir el curs vinent.

10.Acollida del jovent del JMJ de pas per Barcelona. Demanen passar una nit al Casal i se’ls oferirà.

11.Estat de l'economia parroquial. Possibilitat de formar una Com. d'Economia el proper curs 2011-2012. Probablement el curs vinent el P. Joaquim Querol no viurà a la comunitat d’escolapis de la parròquia i, per tant, no es podrà fer càrrec d’administrar l’economia parroquial. L’Artur González ha fet un programa informàtic que és el que s’utilitza per aquesta tasca. S’ha de parlar amb calma del tema de cara al setembre. Es proposa parlar amb l’Artur González, en Joan Solà i en Domènec Vives perquè puguin formar un grup que s’ocupi de l’economia parroquial, ja que actualment ja hi col·laboren. En Josep Martí també s’ha ofert per ajudar. El proper mes de setembre enllestirem aquesta qüestió.

12.Col·locació del cartell d'avisos a l'entrada del casal (part esquerra, sembla que el fuster ja el té a punt i aquest senyor es jubilarà properament). El P. Quim li ha de portar al fuster la relació que ja està feta.

13.Precs i preguntes. En Jordi Viura informa que divendres 17 de juny es farà la recollida d’aliments als súpers “Condis” i “Bon Àrea”.

El P. Josep M Balcells ens informa que “Colònies P. Jordi Turull” ha programat una tanda de “Colònies per a més grans de 60 anys” que es farà a l’Alberg de Pineta els dies del 5 al 10 d’octubre propers. La informació estarà disponible a l’acolliment del casal, i també a la web de “Colònies P. Jordi Turull”.

Sense més temes a tractar, s’acaba la reunió a les vint-i-dos hores del dia set de juny de dos mil onze.

El Proper Consell Pastoral serà el dimarts 13 de setembre de 2011, a les 21h, al casal i la reunió de la Comissió de Casal el dijous dia 15, a la mateixa hora i al mateix lloc.

Ens desitgem tots plegats un bon estiu, menjant un tros de coca.


Rector Pres. Consell Parroquial Secretària
P. Josep M Balcells Sr. Jordi Viura Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada