dimecres, 12 de gener del 2011

CATECUMENAT


La vida ens porta sovint motius de joia. Avui, com si fos una bona nova -que ho és-, us voldria assabentar que el proppassat dilluns, dia 10 de gener, ahir quan escrig, vàrem tenir una primera reunió, preliminar, per entrar en la motivació i detalls del que anomenava RETROBAR-NOS AMB EL GOIG DE LA PRÒPIA FE, en un article-invitació a iniciar una experiència de catecumenat com podreu rellegir aquí mateix, reproduït.

El grup que es va aplegar ahir és funcional, és a dir, no vol que ningú es desvinculi dels grups als quals és possible que hom pertanyi.

Iniciarem un procés d’aprofundiment de la fe, seguint un itinerari previst pel Secretariat interdiocesà de Catalunya (SIC) que comença per plantejar-se obertament les qüestions bàsiques que fan referència a la fe, tot des d’una perspectiva d’experiència personal, com si desmuntéssim el “mecano”, i al mateix temps com si ens iniciéssim per primera vegada: Què crec? Per què crec? Quin és l’abast de la meva fe? Quan he començat a ser conscient de que tenia fe? És viva i operant? Ocupa un lloc, no dic marginal, però que no regeix la meva vida entera? La de preguntes que un es pot fer en relació a la pròpia fe...

No són previstes classes ni exposicions doctrinals, sinó tot recolza sobre un joiós intercanvi de vivències de fe, ben a l’abast de tothom. Es parteix de la mateixa vida per tal d’anar-la il·luminant des d’una vivència més fonda de fe. Res d’intel·lectualismes, tot a tocar del que és viscut.

Érem una vintena -Déu n’hi do!- i ho mantenim obert durant els propers dos mesos de rodatge, a fi de que els ressagats puguin ser els nous benvinguts. Després d’aquesta crida mirarem d’estabilitzar el grup i anirem desenvolupant el programa que entre tots anirem establint.

Va quedar nomenada com a secretària del GRUP DE CATECUMENAT (aquesta serà la denominació d’ara endavant) la Pilar Villagrasa (t. 93.455.32.02; e-mail: a qui podeu acudir des d’ara per tota sèrie de consultes pertinents. Ella farà d’enllaç. Li agraïm la disponibilitat.

Obrim un apartat en el blog de la parròquia (hhtp://calassans1976.blogspot.com) on intercanviarem tot el que es cregui profitós i convenient.

Animeu-vos que promet ser una bona experiència d’apropar-nos més a l’evangeli.

Les reunions es fan al Casal de 20 a 21 h. Mensualment: cada primer dilluns hàbil de cada mes. Ens hem citat novament pel dia 7 de febrer.

Les oportunitats esdevenen gràcia que Déu ofereix; qui la secunda es pot trobar amb un tresor. Entre tots ho farem tot; Déu sobre tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada