diumenge, 23 de gener del 2011

ACTA DEL CONSELL PASTORAL DEL 11-01-2011

Assistents: Rector: P. Josep M Balcells, P. Josep M Beltran, P. Antoni Marcet, Sr. Jordi Viura, Sra. Pilar Vilagrassa, Sra. M Rosa Cases que actúa com a secretària del Consell. Excusen la seva assistència el sr. Artur Gonzàlez i la sra. Montserrat Bigas. El P. Joaquim Querol, amb motiu del seu nomenament com a rector de dues parròquies, ja no assistirà als Consells de la parròquia de Sant Josep de Calassanç.
Es desenvolupa la reunió seguint l'Ordre del Dia establert amb els següents punts:

1. Pregària: Colossencs: 1, 11b - 20. El P. Balcells inicia la reunió amb la lectura d'aquest text.
2. 35è Fòrum Contra la Fam. organització. 11-13 de febrer. El P. Balcells ens mostra l'esbós del programa, basat en el de l'any passat.Enguany el lema de Mans Unides és: "El seu futur és ara" Es deixa pràcticament igual a l'espera que dijous proper dia 13 a la reunió de la Comissió de Casal, es concreten les activitats que es prepararan i els grups que les organitzaran. S'insisteix molt, com cada any, que els nens/es dels grups d'Esplai i d'Escoltes que participen en el "Petit Fòrum", surtin per dins del casal i els pares els vinguin a recollir a dintre el casal, per invitar-los a participar en les diferents activitats que s'estaran desenvolupant durant la tarda de dissabte.
3. Setmana Bíblica: organització, lloc, donar-ho a conèixer. Tindrà lloc la setmana del 17 al 23 de gener, aquesta vegada es farà al nostre Casal Calassanç. El P. Josep M Balcells ens dóna el programa de les quatre conferències que es faran de dilluns a dijous, preparades per cada una de les parròquies de l'arxiprestat de Sant Martí. Més el diumenge que, la cloenda tindrà lloc a Sant Pere Claver, a les 17,30h, amb el cinefòrum de la pel·lícula: "L'Evangeli segons sant Mateu" de P.P.Pasolini. Acabarem amb un berenar de germanor aportat pels propis assistents.
4. Pregària ecumènica: lloc: església nostra. Dia 21 de gener. Dintre de la Setmana Bíblica i, coincidint amb la "Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians", divendres 21 de gener, a les 20,30h, es farà a l'església parroquial de Sant Josep de Calassanç, c/ Joan de Peguera, 24, la Pregària Ecumènica per la Unitat, amb la participació de la Comunitat Evangèlica de Betlem, l'Església Ortodoxa de l'Esperit Sant i les comunitats parroquials de l'arxiprestat de Sant Martí.
5. Primera Trobada General de la nostra Parròquia. Dia 14 de gener. Està confirmada l'assistència d'uns col·laboradors de "Mestres per Bòsnia", serà divendres vinent, a les 9'30h del vespre, al casal.
6. "Preparem amb el Papa els camins del Senyor". Exhortació pastoral del Sr. Bisbe. El P. Balcells ens entrega un quadern escrit pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach que es titul·la: "Preparem amb el Papa els camins del Senyor". Exhortació pastoral desprès de la visita de Benet XVI. Ens la llegirem i la comentarem el proper Consell.
7. Vida dels grups parroquials. A la catequesi de 1r curs hi ha 15 nens/es matriculats i a la de 2n curs: 25 nens/nes. El P. Antoni opina que la missa del Fòrum Contra la Fam, no és per a nens de la catequesi, per tant no els convidarà especialment a assistir-hi. Opinem la resta d'assistents que sí que els ho hauria de fer saber als pares, entregant un programa de les activitats del Fòrum, als nens. Si més no s'els hauria de convidar a assistir al "Petit Fòrum" que és especialment dedicat als nens de l'esplai, escoltes, catequesi, etc., i que es farà dissabte 12 de febrer a les 4 de la tarda.
Càritas: en Jordi Viura comenta les quantitats econòmiques que es mouen per tal d'ajudar a la gent que ho demana i ho necessita. També comenta la resposta negativa, a la petició de bolquers, que li han donat les empreses a les que ho ha sol·licitat.
En Jordi Gavaldà té, gairebé a punt, les pàgines grogues de la parròquia, ja que ha hagut de tornar a demanar l'actualització a diversos grups.
Aquest curs nomès hi haurà una segona reunió o trobada parroquial i serà divendres 29 d'abril.
8. Acabar de concretar quines activitats es posaran en 3el nou panell de l'entrada del Casal. Repassem el llistat de les activitats i finalment arribem a un consens.
9. "Dialoguem i aprofundim la nostra fe". Reunions. Al grup de Catecumenat hi van assistir la primera reunió, que va tenir lloc dilluns 10 de gener, un total de 18 persones. Va quedar nomenada com a secretària del "Grup de Catecumenat" la Pilar Villagrasa (tel. 934553202; e-mail: , ella farà d'enllaç, li agraïm la disponibilitat.
10. Visita a la Sagrada Família: dissabtes de gener. És una altra possibilitat de conèixer la basílica acabada.
11. Vida escolàpia: capítols comunitaris i provincial. S'estan preparant les renovacions dels equips directius de la Província de l'Escola Pia. Sels dies de la Setmana Santa s'aniran perfilant les propostes.

Sense més temes a tractar s'acaba la reunió a les 22'20h del dia onze de gener del dos mil onze.
El proper Consell Pastoral serà dimarts 1 de febrer de 2011.

Rector: President del Consell: Secretària:
P. Josep M Balcells Sr. Jordi Viura Sra. M Rosa Cases

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada